Bambi Bambu
Bambi Bambu
Bambi Bambu

Bambi Bambu - Bababolt, bababolt Budapest


A Bambi Bambu gondolatát gyermekem születése hozta.


A baba érkezésekor a világ megváltozik számunka– halljuk ezt a közhelyet, de tényleg megváltozik – , ahogy először a karunkba fogjuk Őket.


Egy ismeretlen, de csodálatos érzés fog el, hogy szülőkké váltunk. Csodaként tekintünk Rájuk, és onnantól kezdve, hogy először találkozunk velük a lehető legtöbbet kívánjuk nyújtani nekik.


Mindent megteszünk a kényelmükért,biztonságukért, nyugalmukért.


A Bambi Bambu alap dizájnja monokróm szín(fekete-fehér), geometria mintával.

 

A minták segítenek megnyugtatni a babát, továbbá növeli a koncentrációs készségeket, fejlesztik a térérzékelést és felkelti a baba természetes kíváncsiságát, amely ösztönzi az agysejtek kapcsolatainak kialakulását.

 

A babák érzékeinek ösztönzése során lehetővé válik, hogy gördülékenyen érje el a fejlesztési mérföldköveket, valamint segítse a motoros készségek fejlesztését.

 

Amikor az én kisgyermekem szintén csecsemő volt, készítettem neki fekete-fehér geometria mintájú kártyákat, amelyeket szívesen elnézegetett napközben. De ezek a kártyák hamar elhasználódtak.


Ebből következet az, hogy ha a minta egy textilanyagra kerülne rá, maradandóbb, egyszerűbb és komfortosabb lenne a baba és az én számomra is.

 

Már csak egy jó textilanyagra volt szükségem…

 

A Babám érkezésekor rögtön azzal szembesültem, hogy a vásárolt hagyományos textil pelenka, amit a vállamra vagy a kicsi feje alá helyezek milyen durva, kemény.


Pihe-puha textil pelenkára lett volna szükségem, jó nedvszívó képességgel, hogy azt a sok-sok büfit elnyelje. Probléma volt, hogy a hagyományos pelenka nem volt igazán jó nedvszívó, és ahogy kijött a büfi a vállamra, az onnan csorgott végig a hátamra, ruhámra hiába volt a vállamon a pelenka.

 

A hagyományos pelenkát szörnyű volt vasalni, és ráadásul egyáltalán nem volt puha, inkább érdes volt, így nem is szerettem a kicsi feje alá betenni a kiságyba.


Ahogy keresgéltem más pelenka után, azt a következtetést vontam le, hogy ha van is jó anyagból pelenka az nagyon drága, vagy ha van olcsóbb, de más anyagú (pl.flannel), az pedig pár mosás után teljesen kibolyhozódik, és szintén durva lesz,mint a hagyományos pelenka.


Tovább keresgéltem a piacon, külföldi weboldalakat nézegettem, hogy ott az anyukák mit használnak, mit javasolnak és így találtam rá erre a szuper nedvszívó anyagra.

 

Ez az anyag a pamut és viszkóz keveréke, amely bambusz felhasználásával készül.


Máshol egyszerűen csak bambusz pelenkának hívják, de hivatalosan ilyen textilszál név nem létezik a textil- és ruhaipari termékekkel kapcsolatos jogszabályok alapján, így a címkén sem lehet használni a bambusz elnevezést!!!

 

Így most már minden együtt állt, hogy a fekete-fehér geometria minta rákerüljön erre a pihe-puha nedvszívó anyagra.


Megbízható bababolt Budapest