Babák ösztönzéséről
Babák ösztönzéséről

Babák ösztönzéséről - Babaruha


Szülőként, igyekszünk kielégíteni a babák csillapíthatatlan tudásvágyát.
Segítjük, hogy a baba megtapasztalhassa a különböző ingereket, amely tovább fokozza a természetes kíváncsiságát így arra törekszik, hogy még többet megtapasztaljon, megtudjon a világról.
A babák ösztönzése olyan stimulációs tevékenységek, amelyek serkentik a babák látását, hangját, érintését, ízlelését és szaglását.

A baba stimuláció (ösztönzés) segíthet a baba figyelem felkeltésében, emlékezetében, kíváncsiságában és idegrendszeri fejlődésében.
Ezen kívül a babák érzékeinek ösztönzése során lehetővé válik, hogy gördülékenyen érje el a fejlesztési mérföldköveket, valamint segítse a motoros készségek fejlesztését. (brillkids.com)

Fekete-fehér fejlesztő minta, mint ösztönző eszköz: babaruha

Az első hónapokban a baba látása még nem igazán éles, inkább homályos. Az újszülött körülbelül 20-25 centiméterre lát jól.
Érdeklik az éles kontúrok, valamint a sötét és a világos színek kontrasztjai még az absztrakt minták között is különbséget tud tenni.
babaruhaKutatások kimutatták, hogy a csecsemő vizuális stimulációjának titka nagy kontrasztú színekben rejlik.
A csecsemők érdeklődésének kiváltására leginkább két szín, a fekete és a fehér a legalkalmasabb. 
Az újszülött szeme - a színt érzékelő retinák szerkezete - nem érett eléggé ahhoz, hogy érzékelje a vörös, kék, rózsaszín, sárga, lila és zöld színeket és azok intenzitást. 

A fekete-fehér kontraszt a legkönnyebb ahhoz, hogy a csecsemő érdeklődését felkeltsük, amelyek elősegítik a baba agyi fejlődését. 
babaruha

De ne feledd, emellett a babád nagyon szereti nézegetni anya, apa arcát, amely idővel nélkülözhetetlenné válik a számukra.
Mivel azonban az agyuk tanulásra, fejlődésre és kapcsolatteremtésre van programozva, érdeklik őket az új tárgyak és képek is.


Az újszülött folyamatosan tanul abból, amit lát. Az új képeket észreveszi, megjegyzi és elkezdi őket csoportokba rendezni, és így egyre jobban megismeri a világot. 

babaruhaA minták segítenek megnyugtatni a babát, továbbá növeli a koncentrációs készségeket, fejlesztik a térérzékelést és felkelti a baba természetes kíváncsiságát, amely ösztönzi az agysejtek kapcsolatainak kialakulását. (forrás: Marshall H. Klaus – Phyllis H Klaus: A csodálatos újszülött)

Babaruha

Tekintse meg babaruha kínálatunkat is!